Voimisteluseura Kiepin Siiri Saukkonen edustajaksi MM-kilpailuihin 2018

Voimisteluseura Kiepin edustusvoimistelija Siiri Saukkonen on valittu seuran historian ensimmäisenä voimistelijana Suomen edustusjoukkueeseen telinevoimistelun MM-kilpailuihin Dohaan, Qatariin. Kilpailut käydään 25.10. – 3.11.2018.

Keväällä alkunsa saanut pitkä kilpailukausi: SM-, PM-, EM- ja CCup kisat saavat hienon huipennuksen tähän syksyyn Siirin voimistelu-uralla hänen päästessään näyttämään taitojaan voimistelun MM-areenalle. Siirin vahvuutena on tasainen kisaaminen kaikilla neljällä telineellä; tavoitteena ovat varmat ja ehjät sarjat.

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen Suomi lähettää joukkueen: Siiri Saukkonen (Kieppi), Rosanna Ojala (TaSi), Maija Leinonen (STVK), Sani Mäkelä (STVK), Enni Kettunen (STVK) ja varavoimistelija Isabella Ahlblad (STVK) kilpailemaan paikasta 24 parhaan maan joukkoon pääsystä. Tavoite on kova ja vaatii onnistumisen koko joukkueelta, mutta realistinen. Viidestä voimistelijasta neljä suorittaa jokaisen telineen ja kolmen parhaan tulos lasketaan joukkuetulokseen. Kahdeksan vuotta sitten MM-joukkue kilpailuissa Suomi oli sijalla 27.

Kilpailuihin osallistuu 42 maata joukkueella ja lisäksi yksilöitä yhteensä 72 eri maasta. Osanottajamäärä on suuri, sillä kilpailut ovat ensimmäinen karsinta joukkueille edetessä kohti Tokion 2020 olympialaisia. Vuoden 2019 MM-kisat ovat sitten lopullinen karsinta olympiapaikoista. Tuolloin kisan luonne muuttuu henkilökohtaisen paikan saamiseen, joka mahdollistuu 4-ottelun parhaille voimistelijoille.

Naisten karsintakisa finaalipaikoista Dohassa käydään kahtena eri päivänä. Suomen naiset kilpailevat sunnuntaina 28.10 heti aamusta. Samassa kisaryhmässä ovat mm. Romanian ja Kiinan joukkueet.

Suomen joukkueen valmentajina toimivat liiton vastuuvalmentaja sekä STVK:n päävalmentaja Lyova Harytunian ja Kiepin päävalmentaja Raija Koivisto-Jalonen. Raijalle kilpailut ovat kuudennet MM-kisat Suomen joukkueen valmentajana. Tähän kisaan lähdetään odottavin, uteliain ja avoimin mielin.

Toivottakaamme nuorelle ja osittain kokeneellekin joukkueelle onnistumisen elämyksiä, mieleenpainuvia kokemuksia ja motivaatio lisäyksiä edetessä kohti olympiaunelmaa!

Voimisteluseura Kieppi ry | 040-4125035 | kieppi@kieppi.org