Voimistelun SM-kilpailut, Turku

Viikonloppuna kilpailtiin voimistelun SM-kilpailuissa Turussa.

Voimisteluseura Kiepistä osallistui SM-kilpailuihin tänä vuonna seitsemän voimistelijaa.

Tytöissä kilpailivat ensikertalaisina Alexandra Haranen 2005 ja Nóna Lilja 2006 sekä Isabel Kallio 2005.

Parhaiten 4-ottelun kisasi Nóna ollen 17. pistein 42.500. Telinekohtainen onnistuminen tuli hypyssä hänen ollessa 10. pistein 11.950 (finaalien 2.vara).

Alexandra oli asettanut tavoitteeksi ennen kilpailuita päästä finaaleihin ja saada mahdollisesti SM-mitali.Tavoitteet oli asetettu kohdilleen, sillä hän oli hypyn karsinnan 8. pistein 12.050. Alexandra paransi hienosti suoritustaan finaaleissa ollen 4. pistein 12.625 ja jääden harmittavasti pronssista vain 0.050 pistettä. Toinen finaalipaikka tuli permannolta, sijoittuen karsinnan toiseksi pistein 12.000. Finaalisuorituksessa näkyi ehkä hieman ylilatautumista, kun kaksoisvoltti kerien kaatui yli tuoden tullessaan myös alueylityksen.Sijoitus oli lopulta 7. pistein 10.900. Kilpalinjalta SM-kilpailuihin tiensä raivannut Alexandra esiintyi erittäin tyylikkäästi, kaunista perusvoimistelua tulkiten ja osoittaen kuuluvansa tyttöjen kärkivoimistelijoihin.

Isabel on kärsinyt koko kauden sairasteluista, joten valmistautuminen muun muassa SM-kilpailuihin on ollut hyvin rikkonainen. Isabel oli 4-ottelun 28. pistein 40.300.

Kiepin tytöt saivat loistavaa kilpailukokemusta ja ikänsä puolesta he pääsevät esittämään ensi vuonna myös taitojaan SM areenalle.

Naisissa kilpailivat Siiri Saukkonen (A-mj/ydinryhmä), joka on parhaillaan kuntoutumassa loukkaantumisesta, kilpaili vain puomilla ja permannolla. Enskertalaisina olivat mukana Adeliina Siikala, Sonja Herttua(B-mj) ja Rebekka Forsberg (B-mj). Naisten finaalipaikat sai karsinnan kuusi parasta kahdeksan sijasta televisioinnista johtuen.

Parhaiten kilpailuissa onnistui kaikilla telineillä ehjät sarjat tehnyt Adeliina ollen 4-ottelun 10. ennätyspistein 44.250. Ensikertalainen nappasi hypyn finaalipaikan 6. pistein 12.450. Finaalissa hypyt olivat suoritukselta omaa parasta, sijoitus jaettu 4. pistein 12.500. Mitalille olisi tarvittu selkeä 0.50 vaikeuden lisääminen / hyppy. Adeliina onnistui myös permannon karsinnassa hienosti ollen 9. pistein 11.500 (2.vara). Tästä eteenpäin on hyvä jatkaa sarjojen vaikeutta lisäten ja suoritusvarmuutta harjoitellen.

Loukkaantumisesta toipuva Siiri esitti myös ehjät suoritukset sekä puomilla (10.900) että permannolla (11.700), jääden kuitenkin harmittavasti kummallakin telineellä finaalien 1. varavoimistelijaksi. Kuntoutuminen ja paraneminen olkapääleikkauksesta on aikataulussa ajatellen syksyn MM-karsintoja.

Sonja on kärsinyt myös nilkkavammasta, joten hän osallistui vain nojapuukilpailuun. Valitettavasti hänen finaalivaatimukset täyttävä hieno sarja katkesi putoamiseen Pak-voltista. Pisteitä Sonja sai 9.200.

Rebekka kilpaili 4-ottelun ollen 20. pistein 38.550. Hän onnistui hienosti omalla vahvalla telineellä permannolla ollen 11. pistein 11.300.

Kiepin kilpavoimistelijat aloittavat nyt kesäharjoittelun uusia liikkeitä opetellen ja lajiharjoittelua monipuolistaen muilla eri liikuntamuodoilla. Syksyllä jatketaan uusilla sarjoilla ja haasteilla.

Voimisteluseura Kieppi ry | 040-4125035 | kieppi@kieppi.org